Zoek op plantnaam
Foto Catalogus Seizoen 1977/78

Oprichter en naamgever Jan den Hertog (de opa van de huidige eigenaar Marc den Hertog) startte in 1953 het huidige bedrijf aan de Zijde 167 in Boskoop. Toen nog alleen als kwekerij van het traditionele sortiment. Dit houdt in een groot sortiment met relatief kleine aantallen om de risico's in de handel te spreiden.

Opa Jan is overleden in 1978 en in die periode is de handel overgenomen door zijn zoon Hans den Hertog. Hans heeft de zaak met veel passie voor planten geleid tot 2003. Al eerder (vanaf 1991) was zijn oudste zoon Marc den Hertog bezig om de kwekerij over te nemen, en vanaf 2003 is dat proces afgerond. 

Al die tijd zijn we een handelskwekerij geweest die zich vooral richt op een enorm sortiment winterharde tuinplanten voor de (vooral) particuliere markt. In de eerste jaren van opa Jan tot aan begin jaren 80 is dit gecombineerd door de planten via een eigen postorderbedrijf te versturen.

Tussen de jaren 80 en eind jaren negentig is het begrip postorderbedrijf uit de mode geweest, en toen hebben we alles via de directe verkoop aan de Zijde in Boskoop verhandeld. Eind jaren negentig kwam het fenomeen internet op, en daarmee kwam de geweldige kans om ons mooie en uitgebreide sortiment wederom aan heel Nederland te laten zien via een webwinkel (wat eigenlijk niets meer is dan de moderne versie van een postorderbedrijf). Deze is actief via de url: www.bomenzoeker.nl en sinds de start in 2001 is dit langzaam maar zeker een heel mooie en goedlopende toevoeging van ons verkoopkanaal geworden.

Hans den Hertog heeft samen met de Fam. van Klaveren in Boskoop de nu nog steeds beroemde en veel verkochte buitendruif Vitis 'Boskoop Glory' op de markt gebracht.