Zoek op plantnaam
  • << vorige 10 
  • 1 – 1 van 1
  •  volgende 10 >>

Graszoden (Graszoden, Grasmatten, Grasrollen)

Voor afhaalbestellingen bel 0172-212500, uiterlijk woensdag bestellen.

Info

1 graszode is 1 m², 250 cm lang en 40 cm breed met een dikte van ongeveer 1,5 cm.

Gewicht: 13 tot 18 kg. Afhankelijk van de vochtigheid.

Houdbaarheid op de rol: maximaal 2 dagen, in de winter oplopend tot 4 dagen.

Bezorging gaat in overleg. Bel daarvoor met 0172 212500 Daarnaast hebben we eventueel gratis een aanhangwagen ter beschikking voor het vervoer van de graszoden.


- Het voorbereiden van de grond.
De oude grasmat verwijderen en afvoeren. Indien nodig de grond bemesten met de juiste meststof voor uw tuin. Wij kunnen u daarover adviseren. De grond omspitten en vervolgens weer vastlopen. Het beste resultaat wordt verkregen door de grond voetje voor voetje aan te drukken. Dat lijkt veel werk, maar het is nog steeds de snelste en beste manier.

- Een goed aangedrukte grond is de basis voor een mooi gazon.

- Na het vastlopen de grond goed aanharken en egaliseren.

Tip: Dit kan eventueel ook met een plankje.

- Het uitrollen van de zoden
Nadat de grond is geëgaliseerd kan begonnen worden met het uitrollen van de graszoden. Een gemakkelijk werkje. Indien de grond droog is, maak deze eerst nat. Daarna de zoden uitrollen en goed tegen elkaar aan leggen. De graszoden kunnen met een mes in de juiste vorm gesneden worden. Na het uitrollen de graszoden goed aandrukken zodat er contact ontstaat met de ondergrond. Indien geen walsje aanwezig is kan ook een goed resultaat verkregen worden door de zoden goed aan te kloppen met de achterkant van een schep.

- Na het leggen van de zoden
Laat de zoden niet verdrogen. Direct water geven tenzij de zoden al goed nat zijn. Blijf de zoden nat houden tot ze aan de grond zijn gehecht. Let op: losliggende graszoden verdrogen zeer snel. Indien nodig kan het gras voorzichtig gemaaid worden. Geadviseerde hoogte 4 cm. In de graszoden zijn reeds meststoffen aanwezig. Gedurende de groeiperiode (april tot en met augustus) kan het gazon bemest worden. Voor een mooi gazon zodanig bemesten dat er tweemaal per week gemaaid dient te worden. Er zijn verschillende meststoffen verkrijgbaar.

maat prijs L P / W  
1 graszode is 1 m², 250 cm lang en 40 cm breed € 4.65
P
Niet op voorraad, bestellen duurt ongeveer een week.
verklaring
  • << vorige 10 
  • 1 – 1 van 1
  •  volgende 10 >>