Zoek op plantnaam
 

Nieuws

<< terug naar index

  • Onderhoud aan onze server en updates website
  • Datum: 22-06-2023

Wegens onderhoud aan de website, en een migratie naar een nieuwe server, is het mogelijk dat de website en/of de webwinkel tijdelijk niet goed werken. Vooral kleine foutjes kunnen voorkomen. Denk aan foto's die niet goed laden, verkeerde foto's bij planten of een link die onbereikbaar is. Vrijwel alles is getest en nagekeken op dit moment, maar in sommige gevallen kan het zijn dat we iets vergeten zijn aan te passen aan de nieuwe updates.

Probeer het in dat geval later even opnieuw, of meld ons via email welke problemen u blijft ervaren. Wij krijgen daarmee een beeld van een probleem dat we nog gemist hebben, en uw feedback is dus altijd zeer nuttig.

Gebruik het e-mailadres: info@jandenhertog.nl voor uw meldingen.

Door alle genomen maatregelen blijft de website veilig, en u loopt geen risico als er een pagina niet wil laden of onbereikbaar is. Het kan hooguit wat ongemak opleveren.

Check het slotje in de adresbalk bovenin als u wilt weten welke beveiliging wij toepassen. Hier zult u zien dat wij géén cookies van andere partijen dan die van onszelf hebben ingebouwd. Op Trustpilot (reviews moeten onafhankelijk worden verzameld, dus niet door onszelf) na vindt u geen advertenties, marketing, analytics, of andere volgsoftware. Ook het nieuwe fingerprintfenomeen doen we niet aan mee. Wij bieden winterharde planten en bomen aan via internet. Dat is waar u voor op onze website komt, en niet voor iets anders. Dat proberen wij zo te houden.

We hebben deze rustige maanden in de zomer uitgekozen om groot onderhoud uit te voeren, en daarbij alle foutjes in de loop van de weken op te lossen die hierbij altijd opduiken.

Als dit proces is afgerond is onze website weer helemaal klaar voor de komende jaren. Naar verwachting zullen er tot ongeveer eind augustus af en toe vertragingen en fouten mogelijk zijn. Wellicht langer. Het updaten van een grote en zeer uitgebreide website zoals de onze gaat nu eenmaal in kleine stapjes.

Excuses voor het eventuele ongemak.

Op dit moment afgerond:
-Migratie naar een nieuwe server.
-Extra beveiligingsmaatregelen ingesteld (check bomenzoeker.nl en jandenhertog.nl op internet.nl)
-Programmeertalen en databases en alles eromheen naar de nieuwste versies ge-update.
-bomenzoeker.nl responsive gemaakt (werkt al wel, maar nog niet alles is goed uitgelijnd, daar werken we nog aan)
-jandenhertog.nl responsive gemaakt.


We werken nog aan:
-nalopen van alle verwijzingen, pagina's, knoppen en links op onze websites. Dit zijn er meer dan veertigduizend!, dus dat duurt nog vele weken voor we alles hebben nagekeken. Dynamische websites zoals de onze lijken klein, maar het aantal mogelijkheden is enorm, en die willen we allemaal nalopen. Soms nutteloos, maar de foutjes zitten in onverwachte hoeken.
-updaten verouderde scripts zodat de nieuwe versies geen foutmeldingen meer geven.
-meer cybersecurity toevoegen bovenop de al bestaande beveiliging. We stellen niet alleen het minimale niveau in, maar ook alvast wat nog niet verplicht, maar wel nuttig is. Dit vereist veel testwerk omdat veel pagina's onbereikbaar kunnen worden als we ergens iets kleins vergeten in te bouwen wat noodzakelijk is. De kunst is om alles zo in te richten dat u er niets van merkt als bezoeker.